8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NDE ÜSMEK MAĞAZA’NIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NDE ÜSMEK MAĞAZA’NIN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİK
Üsküdar Belediyesi olarak başta kadınlar olmak üzere bireylerin bilgi ve yetkinliklerinin geliştirilmesine katkı sağlamak, kişisel birikimlerini artırmak, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek ve istihdam sağlamak amacıyla ÜSMEK'i (Üsküdar Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları), kadınlar için bir geçim kaynağına dönüştürdük.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılışını gerçekleştirdiğimiz ÜSMEK mağazasında ilçede yer alan 16 ÜSMEK aracılığıyla kadınların girişimci ruhunu ortaya çıkararak el emeği göz nuru ürünleri satışa sunuyoruz.

Mağazanın açılışına TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un eşi Sabriye Şentop, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, Amerikalı Müslüman kadın film yönetmeni ve yapımcı Samah Safi Bayazid ile çok sayıda seçkin davetli ve vatandaş katılım sağladı. Açılışta dünyaca ünlü müzisyen Kerem Görsev’in piyano başında verdiği mini konser herkesi mest etti.

Başkanımız Hilmi Türkmen açılışta yaptığı konuşmada,  "Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Kadınlarımızın bu güzel gününü kutluyorum. Kadınların el emeği göz nuruna, alın terine saygının ve değerin en önemli eserlerinden birisi ÜSMEK adı altında başlattığımız meslek edindirme kurslarıdır. Onun çok önemli bir bölümünü burada açıyoruz. Üsküdar'da İSMEK yoksa ÜSMEK var dedik. ÜSMEK varsa küsmek yok dedik. Sevgili hanımefendileri üzmek yok dedik. ÜSMEK’lere bu yıl  6 binden fazla kursiyerimiz var. 110 tane hocamız bilgi ve tecrübelerini aktarıyorlar. Üsküdar’daki hanım kardeşlerimizin el emeği göz nuru bu muhteşem ürünlerin satışının yapılacağı mükemmel bir mağazanın açılışını gerçekleştiriyoruz. “ ifadelerini kullandı.

Açılışı yapılan ÜSMEK mağazasında ilk alışverişi başkanımız Hilmi Türkmen ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un eşi Sabriye Şentop yaptı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Belediye Meclisi’nden Barışa Çağrı, Kadınlara ‘Yanınızdayız’ MesajıÖnceki Haber

Belediye Meclisi’nden Barışa Çağrı, Kadı...

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE ÇEVRE BİLİNCİNİ AŞILAYAN ETKİNLİKSonraki Haber

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE ÇEVRE...

Yorum Yazın