İstanbul
28 Mayıs, 2026, Perşembe
  • DOLAR
    44.76
  • EURO
    52.98
  • ALTIN
    6944.5
  • BIST
    14.252
  • BTC
    75034.465$

Geleneksel çocuk oyunları Eyüpsultan'da yaşatılıyor

Geleneksel çocuk oyunları Eyüpsultan'da yaşatılıyor
Eyüpsultan Belediyesinin, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Okullar Ararası Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği” büyük bir coşkuyla başladı.

Şenlik, Eyüpsultan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de katkılarıyla Şehit Öğretmenler İlk ve Ortaokulu'nun spor salonunda düzenleniyor.

3 ANA KATEGORİ

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın, sokak oyunlarını çocuklarımıza öğreterek daha meşru oyunlara teşvik amacıyla başlattığı şenlik, seksek, mendil kapmaca ve yakan top oyunlarından oluşan 3 ana kategoride gerçekleşiyor.

Şenliğe bu yıl, ilçede bulunan okullarda okuyan bin 500 öğrenci katılıyor.

Şenlikte ilkokul düzeyinde minikler, ortaokul düzeyinde küçükler ve yıldızlar, lise düzeyinde ise gençler şeklinde oluşturulan 91 takım yer alıyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!