İstanbul
24 Kasım, 2025, Pazartesi
  • DOLAR
    32.26
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2477.1
  • BIST
    10569.43
  • BTC
    66201$

Ataşehir’de Trafik Akışını Rahatlatacak Yeni Yol Hizmete Açılıyor

Ataşehir’de Trafik Akışını Rahatlatacak Yeni Yol Hizmete Açılıyor
Ataşehir Barbaros Mahallesi’nde, Ümraniye–Ataşehir–Göztepe metro hattı çalışmaları nedeniyle trafiğe kapalı olan yol, yapılan yeni düzenlemelerle kısa süre içinde yeniden vatandaşların hizmetine açılıyor.

Ataşehir’de çevreye duyarlı projelerle desteklenen yeni bir kent yaşamı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle adım adım şekilleniyor. Barbaros Mahallesi’nde, Fenerbahçe Ülker Spor ve Etkinlik Salonu önündeki yol, Ümraniye–Ataşehir–Göztepe metro hattı çalışmaları nedeniyle bir süreliğine kapatılmıştı. Metro çalışmalarının son aşamasına gelinmesiyle birlikte yolun da açılmasına sayılı günler kaldı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Onursal Adıgüzel, “Ataşehir’de her gün daha yaşanabilir, daha rahat ve ulaşılabilir alanlar oluşturmak için çalışıyoruz. 2017 yılından itibaren beklediğiniz yolu tamamlamak üzereyiz.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğümüz süreç sonucunda Kasım ayı içerisinde gidiş-geliş olarak yolumuz sizlerin kullanımına açılacak ve bu sayede bölge trafiği önemli ölçüde rahatlayacak. Metro çalışmaları da son hız tamamlanıyor, önümüzdeki yıl Ümraniye–Ataşehir–Göztepe metro hattı da sizlerin hizmetinde olacak” dedi.

Gelecek yıl hizmete girmesi planlanan Ümraniye–Ataşehir–Göztepe metro hattı ile birlikte kentin ulaşımının daha hızlı ve konforlu hâle gelmesi planlanıyor.  Aynı zamanda bölgede kurulacak Enerji Parkı, İstanbul’da eşine az rastlanan bir tematik alan olacak. Ataşehirliler, güneş, rüzgâr ve su enerjisinin elektrik üretim süreçlerini yerinde keşfedebileceği interaktif bir alanla buluşacak.

(ATAŞEHİR BELEDİYESİ)

Kaynak: Milliyet

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!