© Belediyeden Haber

İAKM Türk Halk Müziği Topluluğu Seçmeleri Başlıyor

İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi (İAKM) Türk Halk Müziği Topluluğu yeni üyelerini arıyor.

Ataşehir Belediyesi’nin kurduğu müzik toplulukları, her yıl yeni üyelerin katılımıyla gelişerek büyüyor.

“Türk Sanat Müziği”, “MSKM Halk Müziği”, “Anadolu Halk Müziği” ve “Türk Halk Müziği Kadın” topluluklarının ardından, İAKM Türk Halk Müziği Topluluğu da bünyesine yeni üyeler katarak müziğe gönül veren sesleri buluşturuyor.

Şendoğan Karadeli yönetiminde yeni dönem çalışmalarına başlayacak İAKM Türk Halk Müziği Topluluğu’na katılmak isteyen 18 - 75 yaş aralığındaki adaylar, 21 - 28 Ekim 2025 tarihleri arasında internet üzerinden ya da kültür merkezlerinden başvuruda bulunabilirler.

Kayıtlar; ebelediye.atasehir.bel.tr internet adresi üzerinden veya İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi, Mustafa Saffet Kültür Merkezi, Zübeyde Hanım Eğitim ve Kültür Evi’nden gerçekleştirilecek.

Seçmeler 31 Ekim tarihinde İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nde yapılacak ve koro çalışmaları ise 7 Kasım tarihinde başlayacak.

Başvuru şartları arasında;
•    En az iki türküyü güzel bir yorumla seslendirebilmek,
•    Melodik hafızaya sahip olmak (bağlama ile çalınacak küçük bir melodiyi A harfiyle tekrarlayabilmek),
•    Koroya uygun ses sahasına sahip olmak,
•    Ritmik duyumu güçlü olmak yer alıyor.

(ATAŞEHİR BELEDİYESİ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER